Husmorstips för lena fötter

Gårdagen spenderades till större del utomhus på en filt tillsammans med gott sällskap. Sommaren nalkas och vad är inte mer passande än att göra i ordning de trötta och torra vinterfötterna inför strandhäng, kvällspromenader och grillfester.

Det du behöver är en fotfil, sheasmörolja (eller om du föredrar en annan vegetabilisk olja), en handduk och ett par strumpor. Sheasmör skyddar mot väder och vind och bevarar fukt. Det är även bra på torr och sprucken hud, småsår, eksemhud och solsveda (källa Shenet).

DSC_0226 DSC_0228

Så här gör du:

  • Börja med att ta ett avslappnade fotbad (eller skölja av fötterna om du inte har badkar eller balja) i ljummet vatten.
  • När fötterna är mjuka använder du fotfilen och filar försiktigt på ev förhårdnader (du kan också använda peeling på fötterna om du har lust, gör egen genom att blanda olivolja och strösocker – tips).
  • När du känner dig nöjd kan du torka av fötterna på handduken och ta fram sheasmöroljan, hälla ut lagom stor mängd i handen och sedan, med båda händerna, smörja in fötterna med oljan. Glöm inte mellan tårna. Snåla inte med oljan om du känner att fötterna är mycket torra!
  • Till sist, sätt på dig strumporna och njut av en god natts sömn – dina fötter kommer vara som nya på morgonen, härligt lena och redo för sommaren. 🙂

Morgonen efter kan du göra en pedikyr för att få extra sommarkänsla!

 

Sheasmörolja kan du köpa i en välsorterad hälsokostbutik eller online här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s