Stilinspiration: Zooey Deschanel

En av mina stilinspirationer är skådespelaren och sångerskan Zooey Deschanel. Jag gillar ju som bekant 1960-talsstil och det har blivit något av Zooeys signum. Markerade ögon med eyeliner och långa ögonfransar, bred mörk lugg och kjolar och klänningar i 60-talsstuk.

Jag är inte alltid överförtjust i hennes klädval, ibland tycker jag hennes klänningar ser lite väl balaktiga ut och inte har fin passform, men överlag gillar jag det hon har på sig, kanske framförallt för att hon kör 100 % på en stil som passar henne väl. Jag älskar dock hennes sminkningar och hår. När jag ser bilder på henne blir jag sugen att klippa bred lugg igen, synd bara att det ska vara så mycket jobb med ha en (har ju självfall i håret så plattång är ett måste för att det ska se bra ut).

Det jag kanske gillar bäst med Zooey är dock att hon skriver musik och sjunger i bandet She & Him. Bandet (som består av Zooey och M. Ward) har just nu släppt sitt fjärde album Volume 3 och en ny singel med tillhörande video finns också. En mycket härlig video med gungande musik och vackra 60-talsklänningar. Ta en titt!

2013 Vanity Fair Oscar Party

Här på årets efterfest till Oscarsgalan har hon skaffat en ”faux bob” som det så fint heter, d.v.s. vikt in håret så att det ser ut som en page. Det ser fräscht och chict ut. Gillar även att hon har svept luggen åt sidan, för att uppdatera sin look. Kanske något för mig nästa gång jag går till frisören.

Vem är din stilinspiration/ikon?

Klicka på bilden för ursprungskälla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s