Mirror, mirror

Förra helgen var jag förbi Midsommarkransen med min vän Johanna. Vi besökte den relativt nyöppnade Vintagefabriken – en vintagebutik med en rad handplockade äldre saker och nyproducerade kläder och mycket däremellan till både barn och vuxna. Jag hittade flera olika saker, bl.a. en porslinsfigur, glasflaskor och – som ni kommer att få se här – en oerhört vacker fickspegel. Eller compact som det så fint heter på engelska.

DSC_1307

Fickspegeln är guldig och rund till sin form med fint mönster och struktur runt om.

DSC_1322

På sina håll är det guldiga lite silvrigt, helt vanligt då det inte är äkta guld. Och eftersom denna dosa är använd sedan tidigare är det heller inte så konstigt.

DSC_1313

Inuti uret (vad kallas det på svenska egentligen) möts en av en hel och ren spegel i ena delen och en tom hylsa i den andra. Här har det förmodligen varit ett puder eller en rouge tidigare. Här kan man med lite lim fixa så att man får ett nytt puder, rouge eller varför inte sin favoritögonskugga. Perfekt att ha med när man är ute på stan eller under en utekväll.

DSC_1313 (kopia)

Fickspegeln är från Estée Lauder men jag kan inte hitta något årtal från när den är tillverkad. Den ser vintage ut, som att den är från 1950-talet, men förmodligen är den från 80-talet eller kanske tom 2000-talet med tanke på det fina skick spegeln är i. Jag kommer dock att låtsas att den är äkta vintage och att någon stilig person som varit med om roliga äventyr haft den innan mig. För helt säker kan man ju inte vara! 😉

DSC_1323

90 kronor kostade den. Och det är den värd.

Brukar du handla vintage/second hand/begagnat? Vilket är ditt bästa fynd?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s